technature logo
13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Video Marketing Do’s & Don’ts?

blog-pic

     Το video marketing αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία προώθησης περιεχομένου στη σημερινή εποχή. Με την άνοδο πλατφορμών όπως το YouTube, το Instagram και το TikTok, τα βίντεο έχουν μετατραπεί σε ένα ουσιαστικό και αποδοτικό εργαλεία για τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους και να προωθούν-επικοινωνούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.      Οι επαγγελματίες υγείας δε διαφέρουν. Το video marketing προσφέρει τη δυνατότητα για ποικιλόμορφο υλικό. Από επεξηγηματικό των υπηρεσιών, προβολή του προφίλ του επαγγελματία υγείας, αναφορές ασθενών, χιουμοριστικά, ψυχαγωγικά μέχρι ότι άλλου είδους υλικό χρειάζεται για να προσελκύσει το κοινό.


Γιατί το Video Marketing είναι σημαντικό;


      Η υγεία είναι ένα λεπτό ζήτημα. Οι ασθενείς χρειάζεται να πεισθούν ότι είστε εκεί για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μαζί τους. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να νιώσουν οικειότητα με εσάς από το να δουν ένα βίντεο σας την ώρα που επικοινωνείτε τη λύση του προβλήματος τους;


      Έτσι το video marketing πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής προώθησης για τους επαγγελματίες υγείας και είναι απαραίτητο για διάφορους λόγους.


      Τα βίντεο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εκπαίδευση των ασθενών και την προώθηση της παιδείας για την υγεία. Επεξηγούν περίπλοκες ιατρικές διαδικασίες, θεραπείες και καταστάσεις με σαφή τρόπο, διευκολύνοντας τους ασθενείς να κατανοήσουν τη σημασία της υγείας τους και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.


      Επίσης, το video marketing μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει την τεχνογνωσία των επαγγελματιών υγείας. Τα βίντεο που δείχνουν ιατρικές διαδικασίες, συνεντεύξεις με γιατρούς και αναφορές ασθενών μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αξιοπιστίας σας.


      Τέλος, το μάρκετινγκ βίντεο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης νέων ασθενών επειδή κοινοποιούνται γρήγορα και άμεσα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, websites και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.


Do’s & Don’ts


Όπως σε κάθε προωθητική ενέργεια που κάνετε στο διαδίκτυο, έτσι και το video marketing έχει τα δικά του do’s & don’ts.


Do’s


  1. Κατανόηση του κοινού: Πριν τη δημιουργία περιεχομένου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε σε ποιους απευθύνεστε. Έχοντας γνώση των προτιμήσεων του κοινό σας και τι πραγματικά τους ενδιαφέρει, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιεχόμενο.


  2. Πείτε μια ιστορία: Το βίντεο που αφηγείται μια ιστορία ή μοιράζεται ένα μήνυμα είναι πιο πιθανό να προσελκύσει το κοινό σας.


  3. Μικρό και Περιεκτικό: Τα περιθώρια προσοχής είναι μικρά και οι θεατές χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους. Διατηρήστε τα βίντεο σας σύντομα και περιεκτικά με όλες τις πληροφορίες που θέλετε να μεταφέρετε, ώστε οι θεατές να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους. Και μη διστάσετε να προσδώσετε ψυχαγωγικό χαρακτήρα στο βίντεο.


  4. Να είστε αυθεντικοί: Η αυθεντικότητα είναι ζωτικής σημασίας στο video marketing. Μην προσπαθείτε να γίνετε κάτι που δεν είστε ή μην προσποιηθείτε ότι προσφέρετε κάτι που δεν έχετε. Να είστε πιστοί στην επωνυμία σας και να δημιουργήσετε βίντεο που αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τα πιστεύω σας.


Don’ts


  1. Μην αγνοείτε την ποιότητα: Η κακή ποιότητα βίντεο μπορεί να έχει άσχημο αντίκτυπο για την εικόνα σας. Βεβαιωθείτε ότι τα βίντεο σας έχουν καλή παραγωγή, με καλό φωτισμό, ήχο και επεξεργασία.


  2. Μη περιπλέκετε υπερβολικά τα πράγματα: Μερικές φορές το απλό είναι και καλό. Αποφύγετε τη χρήση περίπλοκης γλώσσας και ορολογίας που μπορεί να μπερδέψουν το κοινό σας. Διατηρήστε το μήνυμα σας απλό και σαφές.


  3. Μη παραλείψετε τη βελτιστοποίηση για κινητά: Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτυακού περιεχομένου καταναλώνεται σε κινητές συσκευές, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα βίντεο σας έχουν βελτιστοποιηθεί για προβολή στις οθόνες των κινητών.


Χρειάζεστε video marketing προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας;


Η ομάδα της Technature, είναι ειδική στο Medical Digital Marketing ! Προσφέρει υπηρεσίες δημιουργίας βίντεο και περιεχομένου προώθησης της επιχείρησης σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε για τις υπηρεσίες μας!


More from the Blog